BASIC Bank Assistant Manager Recruitment Test English Questions and Answers

"BASIC Bank"
BASIC Bank Limited

BASIC Bank Assistant Manager Recruitment Test English Questions and Solutions, 2012

Questions (01 – 05): For each question, choose the option that best describes the meaning of the bold phrase.

01. We should give a wide berth to bad characters.

a) Give Publicity to
b) Publicly Condemn
c) Keep away from
d) Not sympathize with
e) None of these

Ans: c

02. I requested him to put in a word for me.

a) Introduce
b) Oppose
c) Support
d) Reconcile
e) None of these

Ans: c

03. As he was undecided, he let the grass grow under his feet.

a) Loitered around
b) Stayed out
c) Sat unmoving
d) Moved away
e) None of these

Ans: a

04. The cricket match proved to be a big draw.

a) A keen contest
b) A huge attraction
c) A lovely spectacle
d) game without any result
c) None of these

Ans: b

05. He went back on his promise to vote for me.

a) Withdrew
b) Forgot
c) Reinforced
d) Supported
e) None of these

Ans: a

Questions (06 – 10): Foe each questions, choose the answer that correctly completes the sentence given.

06. She never visits any zoo because she is a strong opponent of the idea of _______.

a) setting animals free into the forest
b) feeding animals while others are watching
c) watching animals in their natural abode
d) holding animals in captivity for our joy
e) None of these

Ans: d

07. I felt somewhat more relaxed _______.

a) but tense as compared to earlier
b) and tense as compared to earlier
c) as there was already no tension at all
d) and tension-free as compared to earlier
e) None of these

Ans: d

08. Despite his best efforts to conceal his anger,_______.

a) we could detect that he was very happy
b) he failed to give us an impression of his agony
c) he succeeded in camouflaging his emotions
d) people came to know that he was annoyed
e) None of these

Ans: d

09. Even if it rains I shall come means _______.

a) if I come it will not rain
b) if it rains I shall not come
c) I will certainly come whether it rains or not
d) whenever there is rain I shall come
e) None of these

Ans: c

10. His appearance is unsmiling but ________.

a) his heart is full of compassion for others
b) he looks very serious on most occasions
c) people are afraid of him
e) he is uncompromising on matters of task performance
e) None of these

Ans: a

Questions (11 – 15): For each questions, some sentences are given. Choose the best answer that expresses the correct sequence of these sentences to form a meaningful paragraph.

11.
i) He was so busy with them that he did not get time to eat.
ii) Thousands of people came to him and asked different types of questions.
iii) No one cared to see whether he had food or rest that night.
iv) A famous writer once stayed in a small village for a night.

a) (iv)+(ii)+(i)+(iii)
b) (ii)+(iii)+(iv)+(i)
c) (ii)+(iv)+(iii)+(i)
d) (iii)+(i)+(ii)+(iv)
e) None of these

Ans: a

12.
i) The facts speak for themselves so they need exposition only, not demonstration.
ii) At present, it is widely recognized that the Indian subcontinent holds the balance in worldwide competition between rival ideologies.
iii) It is not of course, only in geographical perspective that the subcontinent is in a key position.
iv) The subcontinent’s key position simply needs pointing out.

a) (iv)+(ii)+(i)+(iii)
b) (ii)+(iii)+(iv)+(i)
c) (ii)+(iv)+(iii)+(i)
d) (iii)+(i)+(ii)+(iv)
e) None of these

Ans: b

13.
i) Participation involves more than the formal sharing of decisions.
ii) Through anticipation, individuals or organizations consider trends and make plans, shielding institutions from trauma of learning by shock.
iii) Innovative learning involves both anticipation and participation.
iv) It is an attitude characterized by cooperation, dialogue and empathy.

a) (ii)+(iii)+(i)+(iv)
b) (i)+(ii)+(iv)+(iii)
c) (iv)+(i)+(iii)+(ii)
d) (iii)+(ii)+(i)+(iv)
e) None of these

Ans: d

14.
i) Finally the bureaucratic organization took over the pioneering enterprise.
ii) The 19th century was the age of entrepreneur, the self-made man.
iii) Thoughtful business administration took over action-centered business entrepreneurship.
iv) In the 20th century the rational executive took command.

a) (iv)+(ii)+(i)+(iii)
b) (ii)+(iii)+(iv)+(i)
c) (ii)+(iv)+(iii)+(i)
d) (iii)+(i)+(ii)+(iv)
e) None of these

Ans: b

15.
i) However, different rulers and governments dealt with the different groups in a compartmentalized manner.
ii) Various political changes have taken place over the past three centuries.
iii) This tendency resulted in deeply embedded fragmented South African society which became even more prominent in the period from 1948 to the commencement of the new Constitution on May 10, 1994.
iv) South Africa has been a racially divided society since the first European settlers arrived in 1652.

a) (iv)+(ii)+(i)+(iii)
b) (ii)+(iii)+(iv)+(i)
c) (ii)+(iv)+(iii)+(i)
d) (iii)+(i)+(ii)+(iv)
e) None of these

Ans: a

(Visited 54 times, 1 visits today)

Leave a Reply