BCS English Questions and Answers For Preparation


"BCS Questions and Answers"1. The synonym of ’embellish’ is

(A) adorn
(B) shock
(C) impoverish
(D) destroy

Answer: (A) adorn

2. The verb of ‘beauty’ is

(A) beautician
(B) beautify
(C) beautiful
(D) beautification

Answer: (B) beautify

3. The idiom ‘let things slide’ means-

(A) ignore
(B) lose gradually
(C) reveal a secret
(D) set free

Answer: (A) ignore

4. Choose the correct spelling

(A) indegenus
(B) indiginous
(C) indigenous
(D) indigeneous

Answer: (C) indigenous

5. Why is the poet so sad to see the daffodils

in ‘The Daffodils’?

(A) The poet is sad because the flowers have not

bloomed fully.
(B) The poet is sad because winter will come

soon.
(C) The poet is sad because the flowers remind

him of his own death.
(D) The poet is sad because flowers bring very

hot weather.

Answer: (C) The poet is sad because the flowers

remind him of his own death.

6. The correct translation of ‘রবিবার হইতে বৃষ্টি

হইতেছিল’-

(A) It was raining from Sunday.
(B) It has been raining from Sunday.
(C) It had been raining since Sunday.
(D) It rained since Sunday.

Answer: (C) It had been raining since Sunday.

7. The word ‘constraint’ means

(A) freedom
(B) limitaion
(C) plentiful
(D) endless

Answer: (B) limitaion

8. The expression ‘to look after’ means

(A) to take care
(B) to follow
(C) to imitate
(D) to gaze

Answer: (A) to take care

9. The antonym of ‘stubborn’ is

(A) agreeable
(B) obstinate
(C) difficult
(D) irritable

Answer: (A) agreeable

10. What is the meaning of the expression

“bottom of my heart”?

(A) close to my heart
(B) core of my heart
(C) lower part of my heart
(D) close to my liver

Answer: (B) core of my heart

11. The word ‘desperation’ is a/an

(A) adjective
(B) verb
(C) adverb
(D) noun

Answer: noun

12. Why were the daffodils in Wordswoth’s ‘I

Wandered Lonely as a Cloud’ dancing?

(A) The poet was day dreaming.
(B) The flowers had cheerful company.
(C) The sea waves beside them had gone wild.
(D) There was a strong wind.

Answer: (D) There was a strong wind.

Questions 13-22: Fill in the blank/blanks:

13. I’d like —— information, please.

(A) an
(B) some
(C) few
(D) piece

Answer: (B) some

14. Yoga is —— a good exercise for ——

breathing.

(A) taken, controlling
(B) treated, considerable
(C) not, slowly
(D) considered, controlling

Answer: (D) considered, controlling

15. A man —– by a speeding bus while he was

crossing the road.

(A) was run over
(B) was run down
(C) had been run
(D) has been run over

Answer: (A) was run over

16. He —– prefers —– speak very little.
(A) doesn’t, to
(B) himself, to
(C) himself, for
(D) does, for

Answer: (B) himself, to

17. It —– heavily when he —– up.

(A) has snowed, woke
(B) snows, wake
(C) was snowing, woke
(D) is snowing, wakes

Answer: (C) was snowing, woke

18. Misuse of —– energy has —–

destruction.

(A) solar, shown
(B) renewable, increase
(C) nuclear, cause
(D) atomic, wreaked

Answer: (D) atomic, wreaked

19. There is —– milk in the bottle.

(A) very few
(B) any
(C) very little
(D) many

Answer: (C) very little

20. I have —— him to give —– smoking.

(A) said, up
(B) talked, for
(C) told, up
(D) told, in

Answer: (C) told, up

21. The groom arrived at the community centre

exactly —– time.

(A) in
(B) for
(C) by
(D) on

Answer: (D) on

22. He hates —– kept ——.

(A) to be, waiting
(B) being kept, wait
(C) to be, to wait
(D) to, waiting

Answer: (A) to be, waiting

Questions 23-25: Choose the correct sentence:
23.

(A) It is you who is to pay.
(B) It is you who are to leave.
(C) It is you who is late.
(D) It is you who has won the prize.

Answer: (B) It is you who are to leave.

24.

(A) He suspicioned that something wrong.
(B) He suspicious that something is wrong.
(C) He suspected that something was wrong.
(D) He suspect that something is wrong.

Answer: (C) He suspected that something was

wrong.

25.

(A) The jury are arguing among themselves.
(B) The jury is arguing among themselves.
(C) The jury has argued among themselves.
(D) The jury has been arguing among themselves.

Answer: (A) The jury are arguing among

themselves.

(Visited 44 times, 1 visits today)

Leave a Reply