City Bank Probationary Officer Recruitment Test Answers, 2011

"City Bank"
City Bank

City Bank Probationary Officer Recruitment Test Computer and Information Technology Questions and Answers, 2011

1. Which of the following is the extension for in Microsoft Word 2007?

a) .dor
b) .dot
c) .docx
d) .xml
e) None of these

Ans: c

2. Which of the following is a series of recorded commands to automate task?

a) Auditing
b) Outlining
c) Macro
d) Status Bar
e) None of these

Ans: c

3. In MS word, which of the following creates a new paragraph?

a) Space Bat
b) Enter
c) Backspace
d) Tab
e) None of these

Ans: b

4. Which of the following features allow you to combine a form letter with the contents of a database (usually a name and address file), creating a separate copy of the letter for each entry in the database?

a) Letter Wizard
b) Mail Merge
c) Document Map
d) Book Mark
e) None of these

Ans: d

5. Which of the following short cut keys do you use to find a specific word in a document?

a) Ctrl + C
b) Ctrl + X
c) Ctrl + F
d) Ctrl + S
e) None of these

Ans: c

6. In MS Excel, which of the following can be used to copy only the value of a cell to another where the value of the source cell was derived through a formula?

a) Copy, Value
b) Past, Value
c) Copy, Paste Special, Value
d) Copy, Paste Value
e) None of these

Ans: c

7. Which of the following is not a characteristic of RAM?

a) RAM is volatile
b) RAM contains data being used
c) Contents of RAM can be changed
d) RAM is faster than cache memory
e) None of these

Ans: d

8. Which one of the following is not a web browser?

a) Internet Explorer
b) Google Chrome
c) Opera
d) Portal
e) None of these

Ans: d

9. Which of the following properties of a monitor is measured in Hertz?

a) refresh rate
b) speed
c) resolution
d) viewable area
e) None of these

Ans: b

10. Which of the following keys you can use to get help in most of the programs?

a) F10
b) F3
c) F1
d) ESC
e) None of these

Ans: c

11. WAV file format is associated with what type of files?

a) Video
b) Sound
C) Image
d) Document
e) None of these

Ans: b

12. Which of the following is more appropriate for portable use?

a) Super Computer
b) Workstation
C) Laptop
d) Desktop
e) None of these

Ans: c

13. In MS word, which of the following function key activities the spell checking?

a) F7
b) F9
c) F11
d) Shift + F7
e) None of these

Ans: a

14. Start button was first introduced in which of the following operating system?

a) Windows 95
b) Windows 98
c) Windows XP
d) Windows 7
e) None of these

Ans: b

15. Which of the following is not an example of secondary storage device?

a) Hard disks
b) RAM
c) Magnetic tapes
d) Compact disks
e) None of these

Ans: b

16. In case of a computer monitor, which of the following term refers to the sharpness of an image?

a) Resolution
b) Refresh rate
c) Size
d) Dot pitch
e) None of these

Ans: a

17. Which type of computers are also called mid range computers?

a) PC
b) Mini Computer
c) Mainframe
d) Super Computer
e) None of these

Ans: b

18. One character is represented by –

a) One Bit
b) One Byte
c) One Kilobyte
d) One Megabyte
e) None of these

Ans: a

19. Which type of disk can store up to 17 GB of data?

a) Floppy disk
b) CD
c) DVD
d) All of these
e) None of these

Ans: c

20. The common keyboard arrangement is called the ______ layout.

a) QEWTYR
b) QYWERT
c) QYTRWE
d) QWERTY
e) None of these

Ans: d

21. In computers, magnetic storage devices use –

a) Lasers
b) Physical switches
c) A magnet
d) Capacitors
e) None of these

Ans: c

22. A bar code reader emits –

a) Sound
b) Commands
c) Light
d) Magnetic field
e) None of these

Ans: c

23. To avoid eyestrain, you should place the monitor ______ away from your eye.

a) 5-6 feet
b) 2-3 meters
c) 5 meters
d) 2-3 feet
e) None of these

Ans: d

24. Which of the following type of technology lets computers use light as a source of input?

a) Operative
b) Optical
c) Optimal
d) Optional
e) None of these

Ans: b

25. Which of the following type of printer sprays ink onto paper?

a) Laser
b) Dot Matrix
c) Ink-jet
d) All of these
e) None of these

Ans: c

26. In MS Excel, what is the short cut key to replace a data with another in a sheet?

a) Ctrl + R
b) Ctrl + Shift + R
c) Ctrl + H,
d) Ctrl + F
e) None of these

Ans: a

27. Among the computer generations, WWW, HTML, DVD, iPod etc. are some of the popular inventions of which generation?

a) 3rd
b) 4th
c) 5th
d) 6th
e) None of these

Ans: b

28. In binary number system, each bit represents a –

a) Character
b) Switch
c) Signal
d) Number
e) None of these

Ans: a

29. In a computer, text codes converts letters into-

a) Decimal numbers
b) Magnetic pulse
c) Binary format
d) Graphics
e) None of these

Ans: c

30. In the CPU, the _____ unit controls resources in the computer.

a) Command
b) Arithmetic logic
c) Memory
d) Control
e) None of these

Ans: d

31. When a document is wider than it is long, which of the following page orientations should be selected?

a) Landscape
b) Portrait
c) Legal
d) Tabloid
e) None of these

Ans: a

32. Which one of the following is an example of nonvolatile memory?

a) ROM
b) BIOS
c) POST
d) All of these
e) None of these

Ans: a

33. Which one of the following is not true for Volatile Memory?

a) CPU can read any address
b) Random Access Memory
c) Speeds measured in r.p.m
d) Requires power to hold data
e) None of these

Ans: c

34. In computers, bus width is measured in –

a) Bits
b) Characters
c) Bytes
d) Megabytes
e) None of these

Ans: a

35. In magnetic storage devices, tracks are divided into –

a) Subtracks
b) Supertracks
c) Segments
d) Sectors
e) None of these

Ans: d

36. A certain hard disk has a data transfer rate of 20 MB/sec. how much time is required to transfer 5 megabyte data from this disk to memory?

a) 20 Sec
b) 1 Sec
c) 0.5 Sec
d) 0.25 Sec
e) None of these

Ans: e

37. Which one of the following is an example of file compression software?

a) Win Compress
b) MS Compress
c) Win Zip
d) MS File ZIP
e) None of these

Ans: c

38. Which one of the following is not a function of an Operating Systems (OS)?

a) Provide a user interface
b) Manage Hardware devices
c) Copy files from the network automatically
d) Run Programs
e) None of these

Ans: c

39. Which one of the following Operating (OS) has command line as the user interface?

a) DOS
b) Linux
c) UNIX
d) All of these
e) None of these

Ans: c

40. Which one of the following is the most popular operating system for PC?

a) Apple MAC OS X
b) Microsoft Windows
c) DOS
d) Fedora
e) None of these

Ans: b

41. To remove a program from your computer, you can ______ it.

a) Transfer
b) Copy
c) Undo
d) Uninstall
e) None of these

Ans: d

42. Older computers were –

a) Analog
b) Digital
c) Pipelined
d) Parallel
e) None of these

Ans: a

43. Which of the following is an Antivirus Software?

a) Maya
b) AVG
c) Google
d) Outlook
e) None of these

Ans: b

44. If a disk has a bad spot on its surface, the spot is called a –

a) Disk crash
b) Disk error
c) Disk scanner
d) Disk sector
e) None of these

Ans: e

45. Which of the following is an example of Single user/Single tasking OS?

a) DOS
b) Windows XP
c) Windows 7
d) Linux
e) None of these

Ans: a

46. Which of the following is a Spread Sheet Program?

a) MS Word
b) MS Power Point
c) MS Excel
d) Yahoo
e) None of these

Ans: c

47. Which of the following statement is valid?

a) 1 KB=1024 bytes
b) 1 MB=2048 bytes
c) 1 MB=1000 kilobytes
d) 1 KB=1000 bytes
e) None of these

Ans: a

48. Which language is directly understood by the computer without any translation program?

a) Machine language
b) Assembly language
c) High level language
d) Mid level language
e) None of these

Ans: a

49. In most IBM PCs, the CPU, the device drives, memory expansion slots and active components are mounted on a single board. What is the name of this board?

a) Breadboard
b) Motherboard
c) Grandmother board
d) Daughter board
e) None of these

Ans: b

50. Which of the following used only for data entry and storage, and never for processing?

a) Mouse
b) Dumb terminal
c) Dedicated data entry system
d) Micro computer
e) None of these

Ans: b

(Visited 174 times, 1 visits today)

Leave a Reply